dilluns, 30 de setembre del 2013

Transcantàbrica, bloc 10
Caminant per la Ribera Sacra

Els dos primers dies els passàrem a les rives del Sil, la anomenada Ribera Sacra. Es tracta d'una zona que inclou les riberes dels rius Sil i Miño. Es troba entre el sud de la província de Lugo i el nord de la de Ourense.


primer dia, el 29 de juliol, començàrem a caminar a tocar de la desembocadura del riu Mao al Sil, junt a una passarel·la que porta fins a una antiga central elèctrica. 
Un comentari al tauler d'aquesta ruta diu que "Cando o rio soa auga leva"

Des de aquí, pujarem cap a San Lourenzo de Barxacova i una mica més enllà trobàrem en el paratge anomenat As Cancelas una necròpolis medieval.



Després vam pujar una mica més fins arribar a la caseta des de on es deixava caure l’aigua per produir electricitat. Una bona estona vàrem estar caminant per la dalt de la sèquia que havia portat l’aigua antigament. Per tant, una zona plana. Després de deixar-la agafarem el camí que ens portava al poble de Forcas, on hi ha l’església de San Mamede. Concello de Parada de Sil. Havien fet uns 10 km i casi 700 mts de pujada.

A la tarda, vàrem anar a retrobar el Sil junt l’embarcament, prop del pont de la carretera que porta a Monforte de Lemos. Allà començàrem la travessa en barca pel riu Sil. El riu Sil en aquest tram del seu recorregut, la Ribera Sacra va molt encaixonat.



A les vores del costat nord, el que més li dóna el sol, està ple de vinyes, fins i tot en llocs que semblen impossibles, on s’accedeix en barca. El trajecte que férem  és de 21,5 Km fins arribar a un altre embarcament prop de la presa de Santo Estevo. El barquer, mentre navegàvem  ens anava explicant anècdotes i detalls, com per exemple que abans a la ribera sud, que té orientació al nord, on ara hi ha un bosc espès hi havia també vinyes. Un cop arribats al embarcament, retrocedírem amb la furgoneta fins al nostre allotjament al lloc de Rabacallos al concello de Parada de Sil. 


El mapa del que vàrem fer durant aquest dia és:







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada