diumenge, 1 de setembre del 2013

Transcantàbrica, bloc 10
Entre els dies 28 de juliol i 2 d’agost d’enguany vàrem caminar per Galicia. Vam fer camins petits, dins de la gran caminada que representa la travessa Transcantàbrica que té previst acabar al cap de Finisterre, on l’oceà i la mar cantàbrica s’ajunten.

La travessa comença a Orreaga (Roncesvalles), Navarra i va recorrent les terres d’Euskalerria, Cantabria, Asturies, Castella i Lleó (Burgos, Palencia i Lleó), i Galicia. Es tracta d’un camí especial dissenyat per als amants de la natura i la muntanya que transcorre per la divisòria d’aigües: Mediterrània, Cantàbric i Oceà, entre les capçaleres dels rius que son tributaris dels mateixos.  

Us presento una foto de pantalla extreta de la darrera versió de Iberpix (el visor de mapes del Instituto Geográfico Nacional -IGN). En aquesta foto es mostra el quadrant nord-occidental de la península amb els diversos tracks sobre-impresos.

  • Els camins de Santiago: francès, del nord, senabres i portuguès
  • La ruta que vàrem fer l’any passat pels Ancares i riu Lor.
  • La ruta que hem fet enguany per la Ribera Sacra, camí sanabrés i rius Lérez i Umia
  • Falta completar el track de la travessa, encara que en aquesta ocasió parlarem del bloc fet aquest any.
A Galicia vàrem entrar l’any passat des del coll dels Ancares i arribats a O Cebreiro, on creuarem el camí de Santiago (francès) vàrem optar per anar pel riu Lor fins arribar a la seva desembocadura al Sil.

Aquest any vàrem reprendre la ruta on l’havien deixada l’any passat a San Clodio, Ourense.


Aquesta ruta no està tan definida com, per exemple la travessa transpirenaica que té més tradició i està més consolidada. Per tant hi ha una certa improvisació al definir-la, en particular en la part galega ja que aprofita camins locals o petits recorreguts. En alguna ocasió coincideix amb algun gr o camí de Santiago. Aquest any un dia vàrem coincidir amb part del traçat del camí Sanabres que passa per Osseira.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada