dimarts, 1 d’octubre del 2013

Transcantàbrica, bloc 10
Caminant per la Ribera Sacra (2)

El segon dia començàrem a caminar des del mateix Rabacallos on havien pernoctat. En primer lloc pujàrem cap al nucli del concello de Parada de Sil, per després anar a fer el recorregut de la riba del Sil des de dalt. La pujada fins a Parada la ferem per un petit recorregut que transcorre pel batan que baixa cap a Rabacallos. Un paratge ple de castanyers i amb varis antics molins (muiños),abandonats, alguns d’ells encara conservats i d’altres en procés de destrucció.


Antigament les castanyes eren importants per la dieta de la població d’aquests llocs. Deia una dita popular:

“Pra quitalo frío e fartarse ben,
Poides comer castañas e viño morno con mel”
(Triangelos, 1966)
"Per treure’s el fred i atipar-se be,
Pots menjar castanyes i vi tebi amb mel”


Després de passar per aquest paratge anàrem cap el nucli de Parada de Sil i després acostàrem a la riba del riu, per la part meridional i per dalt. Vam fer caminant part del recorregut que havien fet el dia anterior amb la barca.   Llavors arribàrem a un lloc anomenat “Os balcóns dos mouros ou de Madrid”


Des de allà fórem per un sender fins arribar al “Mosteiro deSanta Cristina do Ribas do Sil” mentre veiem els vessants del riu.




Després continuàrem caminant fins arribar al mirador dos Cabezoas on en vàrem reagrupar per anar cap el poble proper de O Coutiño per beure aigua de la font i remullar-nos els peus. Havíem fet 17 km i 980 mts de desnivell acumulat.



Una estona més tard, en furgoneta, anàrem a veure el monestir de Santo Estevo do Ribas do Sil que avui és un Parador de la xarxa de Paradors Nacionals d’Espanya, que està al municipi de Nogueira de Ramuín.



Després de la visita al Parador passàrem per Ourense, on ens banyarem a les termes públiques de Outariz. Podeu trobar informació sobre el termalisme a Ourense en diversos enllaços com aquests:


Després del bany ens desplaçàrem cap el concello de Cea, al lloc anomenat Pazos a la carretera N-525. Allí pernoctaríem els dos dies següents.

Encara que la documentació és ben important us passo uns enllaços sobre la Ribeira Sacra:










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada