dimarts, 2 d’agost del 2016


Caminant per l'Alt Berguedà

2 dies al cor del Cadí-Moixeró
1.- Primer dia: Coll de la Bena - Coll de Lluria - Saldes - Santuari del Gressolet - Coll de Bauma - Coll de la Bena

En aquesta ocasió proposem un itinerari circular sortint del coll de la Bena. Continuem després de creuar la vall de Gisclareny a l'alçada del Tasconet agafem un camí que ens duu primer al coll de Lluria i després a l'Estret del mateix nom. Poc després creuem la riera del Gresolet i agafem un camí que ens porta cap a Saldes. Un cop a Saldes reculem una mica i agafem un camí que puja al castell. Després de veure les ruïnes agafem un camí que va flanquejant per la muntanya del Pedraforca, sota el mirador del Gresolet fins arribar al santuari del Gresolet.

Un cop visitada la zona del Gresolet pugem per la magnífica fageda que ens porta al coll de Bauma per després ana baixant fins al coll de la Bena.

Es tracta d'una magnífica ruta que ens permet gaudir d'explèndides vistes del Pedraforca i de boscos plens de colors, en particular a la tardor.
Mapa del ICGC i track del recorregut
També es pot veure la ruta en aquests dos llocs web:
  1. Al web de Wikiloc
  2. Al web del ICGC

2.- Segon dia: Pujada al Comabona des del coll de Bauma

El segon dia ens apropen al coll de Bauma amb els vehicles i des d'allà comencen a pujar cami del Pas de la Cabra. Un cop allà arribats podem veure el Clot de la Muga. No obstant, des d'aquí anirem flanquejant i vorejant el puig del Terrer fins arribar al coll de Tancalaporta. Aquest coll delimita el Moixeró del Cadí. Des d'allà ens enfilem al cim arrodonit del Comabona.
La baixada la fem pel clot del Comabona fins arribar a trobar-nos la pista que ve del coll de Bauma i va cap a Saldes. Un cop a la pista retrocedim fins el coll de Bauma.
Mapa del ICGC i track del recorregut
Aquesta segona ruta també es pot veure en aquests dos llocs web:
  1. Al web de Wikiloc
  2. Al web del ICGC.
Les dues propostes al mapa del ICGC

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada