dijous, 19 de maig del 2016

Refugi del Gerdar. Curs d'evolució del paisatge 2016

Al Refugi del Gerdar, cada any per aquestes dates (dies 17/18/19 de juny) realitzen el curs d'Evolució del Paisatge que organitza el GRAMP (Grup de Recerca en Àrees de Muntanya i Paisatge) de la Universitat Autònoma de Barcelona amb la participació i col·laboració de tècnics del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici i del Parc Natural de l'Alt Pirineu.
Es tracta d'un curs obert a tothom, gratuït, que no necessita de formació prèvia i que pretén descriure els factors naturals que han modelat el paisatge de muntanya, analitzar les influències antròpiques que l’han modificat i observar les seves conseqüències ambientals.
Conèixer de la mà dels propis investigadors les diferents tècniques que, amb una filosofia multi disciplinària, s’utilitzen per interpretar les transformacions del paisatge a través de l’estudi diacrònic de la seva vegetació.
Són tres dies de curs pràctic amb excursións pel Parc Nacional d'Aigües Tortes i Llac de Sant Maurici i el Parc Natural de l'Alt Pirineu. No és obligatòria l'assistència tots els dies, això si, amb previ avís).
Els que pugueu estar interessats, no dubteu en escriure'ls al refugidelgerdar@gmail.com o trucar-los al 619.04.44.76.
També hi compta molt en aquesta experiència la hospitalitat de Lara i Jordi, guardes del Refugi.

Nom de l’activitat: CURS D’EVOLUCIÓ DEL PAISATGE 2016
Tipus d'activitat: Curs educatiu.
Guiatge: GRAMP (Grup de Recerca en Àrees de Muntanya i Paisatge de la UAB) amb el suport de tècnics del PNAP I PN.
Guia: Raquel Cunill, Ermengol Gassiot, Albert Pèlachs, Aaron Pérez Hasse, Ramon Pérez Obiol, Joan Manuel Soriano i Josep Ventura.
Telèfon de contacte:
619.04.44.76
Dia de sortida:17/18/19 de juny del 2016
Hora de sortida: Divendres i dissabte a les 9:00h i diumenge a les 8:00h
Lloc de sortida: Refugi del Gerdar
Hora de tornada: a les 20:00h, excepte el diumenge que es torna a les 14:00h.
Transport: Desplaçament en els cotxes particulars.
Assistència: No és obligatori assistir a totes les sortides però és necessari concretar-ho en la inscripció.
Inscripció i consultes: Curs gratuït però cal fer la inscripció trucant al 619.04.44.76 o bé enviant un mail a refugidelgerdar@gmail.com abans del 7 de juny.
Allotjament: És opcional i la reserva es pot dur a terme en el moment de la inscripció al mateix contacte, 619.04.44.76 o refugidelgerdar@gmail.com. El preu per l’estança de tot el curs (nit de divendres i de dissabte) són 32€ només dormir i 65€ MP (dormir, sopar i esmorzar dels 2 dies). Per més informació sobre el refugi www.refugidelgerdar.com
Requeriments especials:
És recomanable portar roba de muntanya i calçat còmode. El curs és obert a tothom, independentment de la seva formació.
Descripció de l’activitat:
Basat en tres sortides pràctiques i multidisciplinàries a l’àmbit del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici (PNAESM) i del Parc Natural de l’Alt Pirineu (PNAP). A càrrec del GRAMP (Grup de Recerca en Àrees de Muntanya i Paisatge de la UAB), amb el suport de tècnics del PNAP i del PNAESM
S’analitzaran les influències antròpiques i naturals que alteren el paisatge de muntanya i observar les seves conseqüències ambientals. Conèixer de la mà dels propis investigadors, les tècniques que, amb una filosofia multidisciplinària, s’utilitzen per interpretar les transformacions del paisatge a través de l’estudi diacrònic de la seva vegetació.
Recorregut de l’activitat:
Cada dia es farà una sortida a un indret diferent:
divendres 17 de juny, Els canvis en el paisatge vegetal al llarg de l’Holocè: 11.000 anys de geohistòria ambiental a partir dels testimonis sedimentaris (registre de macrorestes, contaminació ambiental, senyals d'incendi i dinàmica geomorfològica).
Sortida de camp a la Ribera d’Aiguamòg. (9:00h a 20:00h)
dissabte 18 de juny, L'estudi multidisciplinar de l'evolució del paisatge: el context geomorfològic d'un registre excepcional i les tècniques a aplicar (antracologia, arqueologia, fonts documentals, palinologia i pedoantracologia).
Sortida de camp als Clots de Rialba (9:00h a 20:00h).
diumenge 19 de juny, El paisatge vegetal de l’avetosa de València d’Àneu: una aproximació a l'empremta antròpica (darrers mil·lennis de geohistòria ambiental mitjançant la palinologia, l’antracologia i l’arqueologia).
Sortida de camp a la Mata de València (8:00h a 14:00h).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada